2015 m. balandžio 30 d., ketvirtadienis

Skalbyklės kasdienybė

Mūsų gyvenime atsirado naujas modernus daiktas: skalbimo mašina „Hotpoint-ariston aqs73d 29 eu/b“. Kokį gyvenimą gyvena šitas daiktas? Pabandykime įsivaizduoti.

Atsikraustymas į naujus namus

Pirmiausiai mūsų naujoji „Hotpoint-ariston aqs73d 29 eu/b“  buvo atkraustyta iš internetinės parduotuvės. Žinoma, prieš tapdama mūsų skalbimo mašina, ji nebuvo tik kažkoks mistinis skaitmeninis kūnas interneto erdvėje. Tai buvo tai, kas yra ir dabar – puikus prietaisas iš daugybės sudėtingų savo jungčių. Tačiau prieš tai jis stovėjo sandėlyje tarp savo sesių ir brolių, pas gamintoją. 

hotpoint-ariston aqs73d 29 eu/b
hotpoint-ariston aqs73d 29 eu/b
Tarsi ir visa kita, kas būna ne moderniame pasaulyje, o gamtoje. Medžiai būna savo miške, kol juos po vieną iškerta ir išsivežioja į skirtingas pasaulio puses, ką tik gimę kačiukai tupi tame pačiame mamos lopšyje, kol būna po vieną išskirstomi, išplėšiami iš brolių ir sesių guolio. Taigi, ir mūsų skalbimo mašina turėjo palikti savo gimtąjį sandėlį bei atvažiuoti pas mus, naujuosius šeimininkus. Kai ją atvežė, tikriausiai mašina galvojo, kas čia manęs laukia. Tarkime, ji galėjo galvoti: „Įdomiu, ar skalbsiu puošnius drabužius, ar murzinus, tačiau žaismingus vaikiškus drabužėlius. O gal keliausiu į ligoninę, kur kasdien turėsiu skalauti vienodas šviesias ligonių pižamas bei gydytojų aprangas. O gal matysiu, kaip verta šeimyninio gyvenimo dramos – nieko negaliu pasakyti, bet labai jaudinuosi“. Taigi, mūsų „Hotpoint-ariston aqs73d 29 eu/b“ skalbimo mašina išvengė didmeninio skalbimo, ir pateko tiesiog pas šeimą į rūsį. Mes gyvename name, taigi ir mūsų skalbimo erdvė yra suplanuota taip, kad kuo ekonomiškiau visi gyventume. Turime trijų aukštų namą su įrengtu rūsiu. Pagal Froidą, rūsys yra ta vieta, kuri namo konstrukcijoje atitinka žmogaus psichikos „ID“ dalį, ir rūsyje yra patys blogiausi žmogaus instinktai, troškimai. Ne veltui ir Hičkoko „Psycho“, arba brolių Koenų „Fargo“ nusikaltimai vyksta rūsyje, kuriame, beje, atsitiktinai stovi ir skalbimo mašina. Taigi savo naują puikią pagalbininkę deja taip pat turėjome nutėkšti į tą pragarišką vietą: rūsį.

Tylios naktys

Tačiau nieko pragariško tame rūsyje, tiesą pasakius, nevyko. Naktys buvo tylios, ramios. „Hotpoint Ariston“ skalbimo masinos miegas turėjo būti ramus. Mūsų šeima gerai sutaria, su kirviais nelaksto, vaikai irgi auga ramūs ir raštingi, gal net pernelyg. Todėl skalbimo mašinai neteko kažko pamatyti labai stulbinančio.

Ką mato rūsyje

Visgi, kas ją supa rūsyje? Kada ji ten pamato žmones? Turbūt apie gyvenimą mūsų šeimoje „Hotpoint Ariston“ atsiliepimai būtų mums patiems šiek tiek įžeidžiantys. Žinote, norisi galvoti, kad esame kažkokie labai įdomūs ir šaunūs žmonės, kad apie mus kažką žavingo būtų galima pasakyti. Tačiau tikriausiai „Hotpoint – Ariston“ skalbykle tik pasakytų, jog matydavo mus nulipant į rūsį su reikalais. Kadangi čia pajungtas centralinis šildymas, tai vyras dažnai nulipdavo paimti malkų ir kitoje dalyje  užkurti pečių. Taip pat pavasarį atnešdavome čia katę gimdyti: ji visada atsiveda gražių kačiukų. Šie kurį laiką dar paslampinėja, pagriuvinėja aplink, o paskui mes juos parduodame. Gerai, kad auginame veislinę katę, o ne kokią vargšę beveislę, nes tada nebūtų aišku, kur dėti tuos kačiukus.

Skalbimo periodas

Skalbiame sekmadieniais, kai krikščionys atsisako darbų. Tačiau mes nei krikščionys, nei kitokiai religijai priklausantys, todėl sekmadienis mums tiesiog patinka skalbimui. Skalbimo mašina tada išsižioja kelis kartus ir praryja kelias porcijas skirtingų rūbų. Skalbiame tris kartus: tamsius, baltus ir spalvotus. Paskui čia pat prie pečiaus ir viską išdžiaustome.

1 komentaras:

  1. Aš tai be skalbimo mašinos jau neįsivaizduoju savo gyvenimo. Taip pat esu nusistačius dienas kada skalbiu ir dažniausiai tai būna naktį, kad ryte atsikėlus galėčiau ramiai džiaustyti skalbinius.

    AtsakytiPanaikinti